Congres
 

MPI Event - Commissie binnen een transparante branche

Het Lagerhuisdebat over commissie

Informatie

MPI Nederland organiseert het commissie-debat

 

 

Een van de meest veelbesproken onderwerpen van dit moment is het commissiesysteem. Voor de één is het de enige bron van inkomsten en daarmee vurig te verdedigen, voor de ander voelt het vooral als een extra kostenpost die de marges onder druk zet. Is commissie een eerlijke manier om een dienst of service te belonen? We staan ook binnen onze branche aan de vooravond van een grote verandering als het aankomt op commissies. Klanten hebben een steeds grotere drang naar inzicht in cijfers en transparantie. Booking-tools bieden inzicht en gemak. Hotels willen weer baas zijn in eigen huis en de afhankelijkheid van externe partijen terugdringen. Wie bepaalt wat het verdienmodel van de toekomst is?

 

Het feit dat Marriott voor haar Amerikaanse hotels de commissie van 10% naar 7% verlaagt, en andere grote hotelketens snel volgde, benadrukt het belang van het onderwerp binnen de branche nog maar eens.Intermediairs verenigen zich om gezamenlijk een tegengeluid te kunnen laten horen. De discussie die vooral in Amerika wordt gevoerd, krijgt ongetwijfeld navolging binnen Europa. 

 

Op maandag 25 juni organiseert MPI Nederland een Lagerhuisdebat onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut, waarbij uitvoerig stilgestaan wordt bij de houdbaarheid en transparantie van het commissiesysteem, en bij de vraag wie het verdienmodel van de toekomst bepaalt: Hotels? De klant? De boekingstool of intermediair?

 

Waar beter zou een debat als dit plaats kunnen vinden dan in debatcentrum De Rode Hoed, aan de Keizersgracht te Amsterdam.  Het programma is als volgt:

 

Programma:

·      13.15 - 13.45 uur: Nieuwkomersessie
·      13.30 - 14.00 uur: Ontvangst & Registratie
·      14.00 - 15.30 uur: Lagerhuisdebat onder leiding van Roderik van Grieken deel 1
·      15.30 - 16.00 uur: Pauze
·      16.00 - 17.00 uur: Lagerhuisdebat onder leiding van Roderik van Grieken deel 2
·      17.00 - 18.00 uur: Netwerkborrel 

  

We zien je graag op 25 juni in Amsterdam! 

 

 

Rode Hoed info:

 

Uniek gelegen aan de Keizersgracht in het hart van Amsterdam vindt u achter de gevels van drie statige en eeuwenoude grachtenpanden de grootste schuilkerk van Nederland. Deze verborgen kerk, beter bekend als de Oosterhuiszaal, maakt samen met zes kleinere zalen de Rode Hoed tot een ideale locatie voor congressen, concerten, symposia, vergaderingen, (bruilofts-)recepties en diners. Ook wordt de Rode Hoed veel gebruikt als opnamelocatie voor televisieprogramma’s en is het één van de meest spraakmakende debatcentra van het land. 

 

Parkeren:

  

Wanneer je je aanmeldt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.