Congres
 

Pre-event Dutch Hacking Health Maastricht

Maastricht UMC+

Informatie

SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST VAN ZORG EN GEZONDHEID

 

Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan om zorginnovatie mogelijk te maken: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei vindt in Nederland de Dutch Hacking Health plaats. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het is voor het eerst dat een zogeheten 'zorghackathon' landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden, waarbij programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten samen creatieve zorgoplossingen bedenken. Het Maastricht UMC+ is één van de deelnemende partijen.

 

Onder de naam 'Hacking Health' worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarbij in een korte tijd slimme oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Het Maastricht UMC+ heeft zorginnovatie hoog op de agenda staan en stimuleert het ontwikkelen van creatieve en nieuwe ideeën en oplossingen in de gezondheidszorg. Dutch Hacking Health biedt daarbij een bijzonder platform om zorginnovatie te faciliteren en geeft tevens handvaten om te leren welke factoren belangrijk zijn om een inspirerende innovatiecultuur te creëren in een bijzondere samenwerking tussen zorgprofessionals, patiënten, ICT en andere partijen.

 

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, Radboudumc) en één technische universiteit (TU Delft).

 

PRE EVENTMEETING

Vrijdag 29 april 2016

Aanvang: 15.00u

Einde: 17.30u

Programma:

Welkom

Kennismaking

Toelichting Dutch Hacking Health

Idee toelichten / bespreken