Congres
 

Dutch Hacking Health Maastricht

Maastricht UMC+

Informatie

SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST VAN ZORG EN GEZONDHEID

 

Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan om zorginnovatie mogelijk te maken: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei vindt in Nederland de Dutch Hacking Health plaats. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het is voor het eerst dat een zogeheten 'zorghackathon' landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden, waarbij programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten samen creatieve zorgoplossingen bedenken. Het Maastricht UMC+ is één van de deelnemende partijen.

 

Onder de naam 'Hacking Health' worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarbij in een korte tijd slimme oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Het Maastricht UMC+ heeft zorginnovatie hoog op de agenda staan en stimuleert het ontwikkelen van creatieve en nieuwe ideeën en oplossingen in de gezondheidszorg. Dutch Hacking Health biedt daarbij een bijzonder platform om zorginnovatie te faciliteren en geeft tevens handvaten om te leren welke factoren belangrijk zijn om een inspirerende innovatiecultuur te creëren in een bijzondere samenwerking tussen zorgprofessionals, patiënten, ICT en andere partijen.

 

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, Radboudumc) en één technische universiteit (TU Delft).

 

Vrijdag 20 mei 2016

Aanvang: 17.30u

Einde: 22.00u

Programma:

Welkom

Pitch Clinics

Pitches & samenstellen teams

Diner

 

Zaterdag 21 mei 2016

Aanvang: 07.30u

Einde: 21.00u

Programma:

Ontbijt

Hacking

Lunch

Intermezzo Hacking

Diner

Hacking

 

Zondag 22 mei 2016

Aanvang: 07.30u

Afsluiting 17.00u

Programma:

Ontbijt

Uitwerken idee & concept

Lunch

Voorbereiding en presentatie idee

Prijsuitreiking

Borrel

 

Informatie voor de deelnemers

  • We streven per team naar een optimale mix van kennis: patiënt - arts - student - programmeur - designer.
  • Het maximaal aantal deelnemers is 100 personen. Bij meer inschrijvingen maken wij een selectie o.b.v. een afgewogen mix per team.
  • Bring your own device voor het programmeren, ontwikkelen en design van het idee.
  • Elk team kan gebruik maken van een van de mentoren.
  • Alles rondom IP wordt binnen de teams zelf geregeld, de organisatoren zijn dus geen eigenaar van de ideeën. Wel vragen we vaak een 'right of first refusal'.
  • Het inschrijfgeld voor dit weekend is 25 Euro p.p. te betalen bij inschrijving.
  • Parkeren en overnachten is voor eigen rekening. Afhankelijk van het aantal verzoeken kunnen wij prijsafspraken maken. Meer informatie hierover volgt.