Congres
 

GMIC-NL Workshop

28 augustus 2012

Informatie

Kees Duijvestein, een belangrijke pionier op het gebied van integratie van duurzaamheid in de dagelijkse werk- en leefomgeving, geeft een lezing en workshop voor leden van GMIC en andere geïnteresseerden.

Hij doet dit onder meer aan de hand van het door hem ontwikkelde ’4 P duurzaamheidsmodel’. In dit praktisch toepasbare model wordt het begrip People, Planet, Profit gekoppeld aan de P van Project.


Na een introductie van 30 – 40 minuten zal hij samen met de aanwezigen in kaart brengen bij welke aspecten van duurzaamheid de prioriteiten van de meeting- en eventsbranche (o.a. organisatoren en locaties) en hun klanten liggen en hoe daar mee om gegaan kan worden. De basis hiervoor zijn de ervaringen en ideeën van de aanwezigen.

Terry van der Heide is directeur/eigenaar van TVDH architecten. Zij zal haar ervaringen delen op het gebied van architectuur, voedsel en duurzaamheid. TVDH maakt gebruik van het eerder genoemde ‘4 P duurzaamheidsmodel’. 


De lezing en workshop zijn bedoeld voor al diegenen die binnen de organisatie betrokken zijn bij duurzaamheid; de verantwoordelijken voor het beleid, degenen die het uitvoeren en degenen die, in het contact met de klanten, het belang en de toepasbaarheid van de geboden opties voor het voetlicht moeten brengen. Kortom iedereen die binnen de organisatie die intern of extern met duurzaamheidsaspecten bezig is.

 

Over de sprekers:

 


Kees Duijvestein, emeritus hoogleraar milieutechnisch ontwerpen, bekleedt vele functies. Zo is hij o.a. een van de bedenkers van Risto Futuro, restaurant van de toekomst in oprichting, waarbij het vinden van de balans tussen People, Planet en Profit centraal staat. Ook is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Vastgoed Fonds van Triodos Bank en voorzitter van het Haags Milieu Centrum.Terry van der Heide, eigenaar/directeur van TVDH Architecten voor Advies, Onderzoek en Architectuur. Kernpunt bij al haar projecten is het vaststellen en definiëren van ambities van de opdrachtgever met betrekking tot duurzaamheid. Zij heeft een passie voor gezond, duurzaam geproduceerd voedsel en is medeoprichter van Risto Futuro, het restaurant van de toekomst.  De gedachte dat voedsel een aanzienlijk deel van de ecologische voetafdruk bepaalt en wij daarom de voedselproductie en consumptie zullen moeten verduurzamen is de rode draad. “De ruimte waarin we met eten en drinken bezig zijn, moet ondersteunend zijn aan onze visie’’